9 Naga Kejayaan Dalam Temuduga

9 Naga Kejayaan Dalam Temuduga | Tips kali ini kami akan menyenaraikan 9 perkara yang akan memberi anda gambaran apakah yang dimahukan oleh penemuduga. Agar anda boleh memenuhi kehendak mereka!

9 Naga Kejayaan Dalam Temuduga

1. Orang yang terbaik untuk sesuatu jawatan bukan bermakna akan memenanginya โ€“ selalunya adalah mereka yang memberi temuduga yang terbaik akan memenanginya.

2. Temuduga adalah lebih kerap untuk memberi jawapan teknikal yang tepat. Ia juga adalah untuk membina silaturahim yang rapat.

3. Bukan semua penemuduga tahu apa yang mereka kehendaki; tugas anda adalah untuk mengetahui bagaimana untuk mengawal penemuduga yang baik dan tidak.

4. Adalah lebih baik anda bersikap jujur dan mengaku tidak mengetahui daripada cuba berlagak pandai tetapi berakhir dengan kebodohan dan tidak cerdik anda.

5. Mereka yang kelihatan kemas dan segak akan mendapat pekerjaan – mungkin di dalam layar perak Hollywood, tetapi secara keseluruhannya, majikan adalah lebih menginginkan bakat daripada faktor luaran.

6. Percubaan untuk memberi jawapan yang tepat boleh menyebabkan masalah buat anda. Adalah lebih baik dengan memberi jawapan yang baik dan bertepatan daripada terkapai-kapai mencari jawapan yang tepat; kerana lazimnya tiada jawapan yang tepat di sana.

7. Jangan bertanya soalan hanya untuk menyoal. Bertanyalah sekiranya anda benar-benar ingin jawapannya yang belum disentuh semasa temuduga.

8. Temuduga adalah peristiwa biasa memerlukan kelakuan yang biasa. Penemuduga akan beranggapan begitu dan boleh beranggapan secara negatif sekiranya mereka tidak nampak begitu.

9 Penemuduga tidak akan membazirkan masa mencari kecelaan anda. Mereka lebih berminat untuk mendapatkan gambaran yang jelas tentang siapa anda. Elak dari menjawab soalan yang mempertahankan diri. Adalah lebih baik anda berfikiran bahawa setiap soalan itu akan memberi anda peluang untuk menyerlahkan diri anda.

——-
Jika anda rasa perkongsian kami bermanfaat, sila tinggalkan komen dan pendapat agar kami boleh beri penambahbaikan..

2 thoughts on “9 Naga Kejayaan Dalam Temuduga”

Leave a Comment

error: Content is protected !!