[Pasti Lulus] Panduan Temuduga Kerja SwastaKepada anda yang memohon kerja di sektor swasta, ia sedikit sukar. Memanglah persaingan agak kurang berbanding memohon di sektor awam tetapi tahap kesukaran untuk lulus temuduganya adalah lebih tinggi!

Selain kelayakan akademik yang mesti tip top, pengalaman kerja juga adalah yang paling dititikberatkan. Sebab itulah persaingan menjadi sedikit kurang (sedikit sahaja).

Untuk meninggikan lagi peluang anda mendapat kerja di sektor swasta, personaliti yang menarik harus ditampilkan dengan berkesan di samping kepetahan menyampaikan pendapat dengan bernas. Ini semua memerlukan latihan yang berterusan agar dapat menajamkan lagi kemahiran anda.

Satu lagi, anda hendaklah membaca panduan-panduan temuduga. Satu yang paling bagus untuk anda baca ialah Panduan Temuduga Kerja Swasta. Memang panduan ini ditulis dengan tajuk panduan kerja kerajaan tetapi isinya memang cukup sesuai dengan apa jenis temuduga sekalipun.

Ini adalah kerana temuduga yang dijalankan adalah hampir serupa saja antara satu sama lain. Apa yang penemuduga mahu lihat daripada anda ialah _______, _______ dan _______. Kalau anda mengetahuinya maka mudahlah anda tonjolkan apa yang sepatutnya.

Nota: Ketahui apa isi tempat kosong itu dengan membaca sendiri:

>> Panduan Temuduga Kerja Swasta Ini <<

P/s: Semoga berjaya untuk temuduga anda. Kejayaan anda adalah kebanggaan kami di Blog Tips Kerjaya..

Leave a Comment

error: Content is protected !!