Exam Penguasa Kastam – Nota, Bentuk Dan Format Soalan!Kami menerima banyak emel beberapa hari ini bertanyakan tentang tips menduduki exam SPA. Agak pelik juga kenapa ramai sangat.
Selidik punya selidik, rupanya pada 4 Febuari ini akan diadakan satu exam SPA yang melibatkan ramai calon iaitu peperiksaan bertulis Penguasa Kastam gred WK1-1.
Memang susah nak lulus exam ni kalau tak prepare betul-betul. Maklumlah ramai yang dipanggil ke sesi exam. Bukan calang-calang calon pula yang lain tu. Memang tak boleh jadi ni.
Sebab itulah kami mencadangkan kepada anda sebuah panduan yang benar-benar penting dan bagaikan keajaiban di waktu-waktu genting seperti ini. Ia adalah sebuah panduan yang mengandungi bentuk soalan, format exam dan lebih penting lagi membekalkan kepada para calon nota-nota rujukan pantas exam ini.
Ia dipanggil..
>> Nota rujukan Exam Penguasa Kastam WK1-1 <<
Merangkumi kesemua seksyen yang disoal dalam exam ini. Juga menyediakan anda dengan contoh esei Bahasa Malaysia dan nota esei Bahasa Inggeris bagi kegunaan dalam exam ini. Bukanlah pula bermakna ini adalah soalan bocor. Bukan. Ini hanyalah persediaan sahaja. Ia juga tidak menjadi anda akan lulus. Tidak sama sekali.
Apa yang dijanjikan hanyalah anda akan jadi lebih bersedia menghadapi exam Penguasa Kastam Wk1-1 ini berbanding calon lain. Kerana pada akhirnya, ia tetap bergantung kepada diri anda sendiri juga.
Diharapkan perkongsian ini menjawab sedikit sebanyak permintaan rakan yang mahukan tips dan apakah persediaan sesuai menghadapi exam itu nanti.

Oh.. ya, hampir terlupa pula. Boleh baca format soalan dan tips tambahan menduduki exam Penguasa Kastam ini. Ia memang sesuai untuk menambah pengetahuan. Pasti berguna untuk persediaan anda.

P/s: Kongsikan persediaan ini dengan rakan lain yang juga turut memerlukannya jika anda prihatin. Terima kasih.. 🙂

Leave a Comment

error: Content is protected !!