Berkredibilitikah Rujukan Peperiksaan Juruaudit W41 Yang Dijual Itu?

Team Tipsptd (team penulis eBook rujukan peperiksaan Juruaudit W41) tidak menyediakan soalan ramalan, apa yang disediakan adalah ‘gambaran besar’ mengenai keseluruhan peperiksaan, sesuai dengan tahap pengajian ijazah yang anda miliki. cukup bagi anda untuk mengetahuinya secara umum dan itu adalah lebih baik untuk calon yang tidak langsung mengetahuinya dan akhirnya ‘kaku’ di bilik peperiksaan.
Mengenai soalan perjawatan yang disebutkan sebelum ini, mudah untuk kita buat sedikit imbasan soalan antara jawatan PTD – Antidadah – Kastam. Apa yang membezakan penilaian 2 jawatan ini berbanding PTD?
Pada Seksyen A contohnya, apa hubungkait soalan Sejarah dengan jawatan Antidadah dan Kastam? Berbanding PTD yang merupakan satu jawatan besar dalam perkhidmatan awam, soalan Sejarah TIADA dalam Seksyen A penilaian Antidadah dan Kastam. Dan secara logiknya, kemungkinan untuk soalan Sejarah keluar pada peperiksaan JURUAUDIT juga adalah tipis berdasarkan penilaian bandingan ini.
Tetapi, kemungkinan soalan Sejarah keluar masih ada, cuma apa yang boleh kami sarankan, KURANGKAN FOKUS persediaan pada SEJARAH (tapi jangan tinggalkan terus!)
Mengikut peperiksaan Pegawai Antidadah pada November 2011 dan Penguasa Kastam pada Februari 2012 tambahan berkaitan PERJAWATAN (dibandingkan dengan PTD) lebih jelas pada Seksyen penulisan esei. Soalan untuk kedua-dua jawatan tersebut mengandungi isu semasa yang berkait rapat dengan jawatan yang dinilai tersebut.
– Peperiksaan Pegawai Antidadah, pada seksyen esei ianya ditanyakan mengenai isu ‘Keldai Dadah’ yang merupakan isu semasa yang hangat pada masa itu (November 2011).
– Pada peperiksaan Penguasa Kastam di Seksyen Esei ianya berkaitan dengan ‘Integriti Pegawai Kastam” dan “Langkah mencegah penyeludupan”.
Anda nampak apa yang berlaku di sini? Pada 2 jawatan yang spesifik ini (Antidadah dan Kastam), soalan berkait rapat dengan jawatan tersebut digunakan untuk menguji calon yang memohon jawatan tersebut.
Jadi bagaimana jangkaan anda untuk soalan berkaitan jawatan JURUAUDIT? Tepuk dada, tanya daya analitikal anda!
Satu perkara yang anda kena sedar ialah, segala maklumat harus selari dengan hasrat kerajaan dan maklumat tersebut mestilah tidak bertentangan dengan maklumat edaran kerajaan. Dalam kata lain, maklumat daripada ‘blog’. ’emosi’ dan yang mempunyai sentimen negatif adalah tidak boleh dijadikan sumber ‘hujah’ rujukan anda (rujuk nota Isu Semasa).
Jadi rujukan peperiksaan bertulis Juruaudit W41 ini adalah rangkuman maklumat berkaitan JURUAUDIT yang anda boleh perolehi melalui edaran rasmi kerajaan dan keratan akhbar (saluran perdana-bukan tabloid). Kami kumpulkan ianya dalam risalah ini untuk memudahkan persediaan anda, jadi anda tak perlu cari merata-rata dan buang masa anda.
Maklumat lain yang disusun di dalam NOTA tambahan ini adalah:
Maklumat 1: Asas Jabatan Audit Negara
Maklumat 2: Tugas Juruaudit W41
Maklumat 3: Kebebasan, Akauntabiliti
Maklumat 4: Ringkasan berkaitan Audit
Maklumat 5: Isu Semasa 2011/2012 berkaitan AUDIT
Maklumat 6: Artikel Pilihan berkaitan Audit
Nota tambahan ini adalah komponen pelengkap kepada PAKEJ TIPSPTD yang merupakan Pakej utama yang telah membantu ribuan calon sejak tahun 2009 lagi. Anda mahu LULUS tapi tak tahu bagaimana? Anda nak STUDY tapi tak tahu nak study apa? Usah RISAU lagi, kami ada JAWAPANNYA. Dapatkan Pakej rujukan khusus untuk jawatan JURUAUDIT W41 di bawah:
>>>Beli Pakej Rujukan Khas JURUAUDIT W41<<

2 thoughts on “Berkredibilitikah Rujukan Peperiksaan Juruaudit W41 Yang Dijual Itu?”

Leave a Comment

error: Content is protected !!