SPAT – Semakan Keputusan Temuduga

Semakan Keputusan Temuduga SPAT

SPAT – Semakan Keputusan Temuduga | Kami percaya, anda tentu sudah berasa lega kerana selamat menghadiri sesi temuduga untuk jawatan yang anda mohon di SPAT baru-baru ini bukan. Hanya satu yang tinggal kini – keputusan temuduga tersebut!


Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!

Delivered by FeedBurner


Jadi, jika anda sudah bersedia. Semaklah keputusan temuduga SPAT anda melalui pautan di bawah:

>> Semakan Keputusan Temuduga SPAT <<
Sebelum menyemak keputusan anda, baca doa sikit-sikit dahulu. Kami di Blog Tips Kerjaya turut mendoakan kejayaan anda. Tiada yang lebih menyeronokkan kami daripada melihat pembaca kami mendapat kebaikan daripada perkongsian jawatan kosong, pelbagai tips temuduga dan petua kerjaya yang kami tuliskan.

Ramai yang mengatakan Portal SPAT sering tidak boleh dilayari. Jadi sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaa atau maklum balas berkenaan Portal SPAT KKM, boleh hantarkan pertanyaan atau maklum balas anda melalui link yang disertakan di bawah:

Semoga kejayaan selalu mengiringi perjalanan hidup anda. Amin!

——–

Rujukan khas untuk peperiksaan ONLINE Separa Perubatan. Peperiksaan ini khas untuk kemasukan ke “Latihan Separa Perubatan”. Ianya merupakan ambilan terbanyak di SPA setiap tahun! Bacalah panduan yang cukup komprehensif ini:

Daftarkan emel di bawah. Ini akan membolehkan kami menghantar iklan-iklan jawatan kosong terkini seluruh negara dan tips-tips berkaitan kerjaya terus ke dalam emel anda. Masukkan emel di bawah sekarang!

Delivered by FeedBurner

174 thoughts on “SPAT – Semakan Keputusan Temuduga”

  1. keputusan untuk interview tahun 2013 yang mana interview berjalan pada bulan september 2013, keputusannye bulan disemberkan?

    Reply
    • ermm mcm mn nk tau result klo nk check pn lemau jerkk .. pastu bila dh msk kn ic no ..kluar kt situ no ic tidak kita xde dlm urusan ni..ape mkn nya??? atleast bgtau ler kita lulus ke gagal dlm interview tu..hurmmm

      Reply
    • kena terus kol semalam saya kol tanya keputusan temuduga untuk bulan 11 2013 punya negeri pulau pinang dia cakap result belum kuar mybe minggu depan doakan saya kawan2 moga2 dapat kerja amin .ni no spat kol no ni kalo ada apa2 pertanyaan 03-8883 2781

      Reply
    • ya..diorang akan bagi tahu bergantung pada jawatan yang dipilih..kalu jwatan pembantu perawatan kesihatan dia akan bgi calon simpanan..lain pada tu contoh pemandu kenderaan atau pekerja awam terus dpt calon lantikan..dah confirm berjaya

      Reply
    • setahu sy dlam temuduga kerajaan nie selalunya ada tiga result samada berjaya,calon simpanan n tidak berjaya..sy interview di kedah utk jwatan ppk tpi sy call spat dia gtau sy calon simpanan..''.lain pada tu contoh pemandu kenderaan atau pekerja awam terus dpt calon lantikan..dah confirm berjaya'' maksud kamu tu mcm mana..

      Reply
  2. Keputusan temuduga kkm di shah alam dah keluar.surat dihantar kepada yang berjaya untuk melaporkan diri di jabatan yang disenaraikan didalam surat berkenaaan.aku sedih sebab x dpt.member wife aku dah dpt surat melapor diri di jabatan kesihatan di johor bahru…waaaa sedihnyer oiiiii….

    Reply
  3. Klu nk check keputusan temuduga rasanye x perlu la.sbb klu pemohon berjaya akan diberitahu melalui surat yang akan dikirim kealamat pemohon berjaya.dan klu nk check status pendaftaran klu waktu isi dan klik button simpan tu diberitahu dah disimpan tu kira dah dihantar ke jbtn la tu.cume system kkm x update je.tggu je laa surat panggilan temuduga jika dipilih.

    Reply
  4. salam…yg nak tau status temuduga korg call no SPAT nie 03-88832763…sbb kalau cek kat sini tak dpt..nti bg no ic dorg cek kan…sy dah cek td…belum ade rezeki…xpelah mgkin ade rezeki lain kat luar sana…good luck semua ! ๐Ÿ™‚

    Reply
  5. temuduga di johor memang dah keluar keputusan…saya aritu temuduga di negeri sembilan pada bulan 11…kate pihat spat…keluar bulan 1..

    Reply
  6. keputusan temuduga bulan 9 di kluang johor telah keluar. bg yg berjaya akan melapor diri pada 15/1/2014 di Hospital Permai. sekian untuk info

    Reply
  7. keputusan di johor dah keluar..bleh tengok di laman web jabatan kesihatan negeri johor..yang negeri-negeri lain rasa dah keluar..nak tahu call ja no SPAT 03-8883 2781..atau hantar pertanyaan/maklum balas kepada kkm melaui email..nanti diorang akan reply balik keputusan dapat ke x..

    Reply
  8. alhamdulillah dapat juga kerja dengan KKM.saya temuduga di kedah pada 27/11/2013..saya dah buat semakan melalui email dan saya berjaya dalam temuduga..sesiapa yang ingin buat semakan boleh email nama penuh,nombor kad pengenalan dan negeri temuduga ke shanmugam.g@moh.gov.my

    Reply
  9. salam Fahrul razi, sy da emailkan da mklumat pd email berkenaan, sy cek online asyik xde je.. hrp2 blh tahu keputusan.. sy temuduga kt peak bln 11 jg

    Reply
    • Saya dah call dan kawan sy pun call jugak.pegawai dlm fon tu kata kputusan perak belum keluar.tp sy baru dpt email dri en shanmugam .dia kata sy x bjaya.mana satu betul

      Reply
    • kedah punya keputusan pun dh keluar..Tarmizi aziz hari tu masa temuduga ambil jawatan apa??kalu ambil pemandu kenderaan,pekerja awam atau pembantu am pejabat memang senang dapat..siap panel temuduga tu bgi tau trus dapat calon lantikan masa akhir temuduga..

      Reply
    • saya tanya pegawai SPAT yg berjaya temuduga diorang iaitu pihak SPAT akn htr surat tawaran utk medical chekup dll kepada kita..surat lapor diri akn dikeluarkan melalui jabatan kesihatan negeri masing2..saya msih belum smpai surat tawaran lgi..kata pihak SPAT diorang dh pos.

      Reply
  10. 2. Sukacita dimaklumkan bahawa Kementerian ini berbesar hati dan menghargai hasrat tuan untuk berkhidmat dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Melalui semakan, tuan telah diperakukan sebagai Calon Lantikan Tetap bagi Jawatan Pembantu Awam Gred H11. Kementerian ini mengucapkan setinggi-tinggi tahniah dan syabas kepada tuan atas pelantikan tersebut.

    3. Sehubungan dengan itu,Surat Tawaran Pelantikan Tetap tersebut telah dii pos kepada tuan pada minggu lepas. Manakala surat melaporkan diri akan dikemukakan oleh Jabatan Kesihatan Negerii Kedah kepada tuan selewat-lewatnya pada awal bulan Mac 2014. Kementerian berharap tuan dapat berkhidmat dengan cemerlang untuk kementerian khususnya dan negara amnya. Selamat maju jaya.

    Sekian, terima kasih.

    (MOHD SYAHRUL BIN ADAM)

    Penolong Pegawai Tadbir Kanan

    Unit Pengambilan dan Perkhidmatan Pelaksana Bahagian Sumber Manusia Kementerian Kesihatan Malaysia

    Reply
    • mula2 sy terima surat tawaran dari KKM ddalam dikemukakan 3 dokumen yg perlu diisi..medical check up sume la..bawa masa lapor diri..kemudian JKN kedah plak hantar surat utk lapor diri esok 5/3/2014…itu aja la..yg pasti sy bedebar2 ..apapun syukur alhamdulillah…

      Reply
    • Dah call putrajaya….dia ckp tgu surat sbb dia htq berperingkat….anyway tq halimatun sbb bg info…..so dpa htq kat mana?

      Reply
  11. ari 2 masa email gtau dah berjaya temuduga. tgu pnya tgu surat apa pun xdapat…. bru td kol SPAT, katanya ada fasa kedua…. tgu n tgu n tgu……..

    Reply
  12. Mmg btoi ada fasa ke2 td call mmg berjaya cm tgu surat dr depa cm x tau bln bpa…..tgu dan terus menunggu…..so teruskan kerja sedia ada sementara pihak spat nk htq surat……

    Reply
  13. Sy dpt info dri spat mungkin fasa 2 akan dihantar kementerian lain2 mcm kementerian pertahanan atau jabatan kebajikan masyarakat..

    Reply
  14. untuk sabah i think fasa ke 2 sdh keluar..sbb saya pun dapat under kementerian lain..iaitu Jabatan Kebajikan Masyarakat..utk jawatan PPK..lapor diri 24mac ni

    Reply
  15. Saya dah check kt kkm then result ny saya ni calon simpanan pmbantu perubatan .. Kkm akan pgl dlm masa 9 bulan mengikut kekosongan hospital yg ada ,, agak2 nye ada x yg kt sini calon smpanan yg dah dipanggil ? Hurmm mudah2an ada la rezeki tuk saya.

    Reply
    • sy pun calon simpanan jgak..interview di kedah..calon simpanan nie akan di ambil berdasarkan ranking..kalo ranking paling atas mybe ada harapan la utk di panggil..

      Reply
  16. sy ada call spat kkm hari tu bertanyakan status calon simpanan..dia ada gtau calon simpanan akan tetap di panggil tetapi kena tunggu la..lama atau sebentar ja..dia akan hbis calon simpanan dlu..pastu baru depa akan buat temuduga baru..sbb selepas nie segala temuduga spa yang akan mengendalikannya..harap2 ada harapan untuk calon simpanan.

    Reply
  17. kenapa ang tk dpt penempatan lagi..dah lama mana dah..skang segala urusan depa bagi SPA ambik alih sepenuhnya start 1/4/2014,,sy calon simpanan utk negeri kedah tak tau bila nak panggil..hari tu call spat..dia gtau tunggu cepat atau lmbat ja..harap2 ada rezeki..amin

    Reply
  18. Alhamdulillah sy dah dpt surat drpd putrajaya….tgu surat dr kesihatan negeri ja lg utk tahu dpt kat mana……syukur sgt sbb dah lama tgu……

    Reply
  19. tuan derhaka ang calon simpanan mana..ang ada call spat tk tnya pasai calon simpanan..ang calon jwatan apa n ngeri mana..aku hari tu ada call spat..dia gtau calon simpanan akan di panggil cepat atau lmbat ja..

    Reply
  20. panggilan fasa ke-2 dah keluar..saya bru ja dpt surat untuk buat medical check-up dan surat akuan pesuruhjaya sumpah pada 17/4/2014..saya calon dari kedah..alhamdulillah syukur pada allah..

    Reply
  21. falcao de asis tahniah..kami nie calon simpanan tak tau la bila depa nak panggil..menanti dengan penuh harapan..tak tau la ada harapan ke tk da harapan..

    Reply
  22. calon simpanan belum panggil lagi ..pasai yg nie untuk calon yang berjaya tpi utk panggilan fasa kedua..calon simpanan tak tau la bila utk di panggil

    Reply
  23. alahai…tadi call SPAT..die cakap calon simpanan plak, bulan 2 call tak cakap pun calon simpanan. SPAT cakap SPA plak amik alih. so, ikut sistem diorang la nak tawarkan kite @ tak. dalam masa 6 bulan, kalo takde gak bulan 6 nih, tkde la harapan…sedihhhh..!!!! pegi interview bulan 10,2013 (pahang) dengan keadaan pregnant 8bulan. lepas masuk keje, excited + bersyukur sangattt dapat tau berjaya dalam temuduga. doakan untuk saya ye kawan2…harap2 rezeki anak tu ada. down plak…

    Reply
  24. ce chek dlm portal SPA skang nih. Ada melambak kuar jawatan kosong dlm KKM mcm kita g interviu. Penat ja g interviuw, alih2 SPA amik alih, diorang wat interviuw baru… cekelat angin je la…

    Reply
  25. Bila ada jawatan kosong dalam kkm bagi negeri sabah… saya telah buat semakan tetapi tidak dapat semak.. tlg bagi tahu cara semakan nya… sbb ni buat saya tertanya-tanya… mcm mna utk saya semak permohonan sya

    Reply

Leave a Comment

error: Content is protected !!