Nota Lengkap Exam Penolong Akauntan W29

Seperkara yang anda harus sedar, calon exam bertulis yang panggil oleh SPA bagi tujuan mengisi kekosongan jawatan Penolong Akauntan W27 adalah beribu orang. Tidak kurang daripada 7 000 orang. Perebutan dan persaingan adalah amat tinggi. Apa yang membezakan anda dengan calon lain adalah bagaimana anda mempersiapkan diri sahaja.
Kalau nak kira Diploma, semua calon pun ada Diploma malah ada yang memiliki Ijazah lagi juga turut bersaing merebut jawatan ini. Apa yang dimaksudkan dengan persediaan tersebut?
Berikut enam persediaan yang anda mesti sediakan dalam diri sebelum menghadiri exam tersebut:
1. Tahukah anda, faktor utama kenapa calon gagal exam Penolong Akauntan W27? Jawapannya – tidak tahu format soalan! Sudahkah anda meneliti struktur dan sukatan bagi soalan yang akan dikemukakan bagi jawatan ini?
2. Tahukan anda, di dalam setiap seksyen akan terdapat satu ‘pecahan tambahan’ yang pasti memeningkan kepala para calon. Anda sudah tahu apakah ‘pecahan tambahan’ tersebut?
3. Tahukah anda apa tugas seorang Penolong Akauntan W27? Jangan terkejut jika diberitahu bahawa lebih daripada 60% calon tidak tahu-menahu bakal tugas hakiki mereka! Anda sudah tahu? Jangan keliru di antara tugas Pembantu Akauntan dan Penolong Akauntan! Ia dua jawatan berbeza dengan tugas hakiki yang berlainan sama sekali.
4. Tahukah anda dimana untuk mendapatkan set soalan latih tubi untuk seksyen A dan Seksyen B? Latih tubi sangat-sangat penting untuk dilakukan bagi memberikan calon persediaan secukupnya dan keyakinan diri.
5. Tahukan anda, bahawa soalan exam memasuki perkhidmatan awam 2012 yang lalu menjadikan isu GTP sebagai komponen utama di dalam soalan Seksyen A? Apa pula GTP ni? Mana nak dapatkan maklumat tentang GTP?
Khusus untuk calon exam Penolong Akauntan Gred W27 sahaja. Berita baik untuk anda! Terdapat satu panduan khas yang dikenali sebagai..
>> Nota Lengkap Exam Penolong Akauntan W27 <<
Alhamdulilah. Di dalam nota lengkap ini, terangkum segala persediaan penting yang disenaraikan di atas. Ia mengandungi:
– Penerangan teliti format soalan Exam Penolong Akauntan W27
– ‘seksyen tambahan’ merungsingkan itu
– Tugas seorang Penolong Akauntan
– Contoh soalan Seksyen A
– Contoh Soalan Seksyen B
– Nota Ringkas GTP
Jika anda salah seorang daripada calon yang dipanggil ke Exam Bertulis Penolong Akauntan Gred W27, jangan berlengah lagi. Dapatkan nota lengkap ini kerana jualannya tidak dibuka lama. Sekali ianya ditutup maka kita tidak tahu bila lagi ia akan dibuka semua kepada umum.
Dapatkan segera Nota Lengkap Menduduki Exam Bertulis Jawatan Penolong Akauntan W27.

3 thoughts on “Nota Lengkap Exam Penolong Akauntan W29”

Leave a Comment

error: Content is protected !!