Jadual Pembayaran Gaji Kakitangan Kerajaan 2013

Tidak kira sektor swasta mahupun kerajaan, gaji boleh dikatakan merupakan antara motivasi utama yang menjadi ‘bahan bakar’ semangat kebanyakan pekerja. Malah memang antara tujuan utama seseorang bekerja adalah untuk memperolehi upah yang halal bagi menyara keluarga tercinta.


Masalah dengan gaji ini ialah ia begitu mudah ‘pergi’ sebagaimana mudahnya ia ‘datang’. Bila hujung bulan tiba, rata-rata daripada kita tinggal ‘cukup-cukup makan’ sahaja lagi yang berbaki.

Ini senario biasa. Semua orang mengalami hal yang serupa. Kecuali mereka yang benar-benar ‘merancang’ penggunaan wang gaji mereka dengan baik dan ‘penuh berdisiplin’.

Untuk memudahkan anda MERANCANG, kami kongsikan jadual pembayaran gaji kakitangan kerajaan 2013 di bawah ini:

Jadual Gaji 2013
Klik gambar untuk paparan lebih besar.

Simpanlah gambar jadual pembayaran gaji 2013 di atas dalam komputer anda untuk rujukan. Gunakanlah jadual ini untuk mengatur sebaiknya gaji anda agar sampai ke bulan seterusnya dengan ‘selesa’ tanpa ‘tercungap-cungap’ seperti sebelum ini.

———————-

P/: Sudah banyak kali gagal dalam temuduga kerja? Anda patut ketahui rahsia bagaimana untuk lulus! Semuanya ada dibincangkan di sini.

Leave a Comment

error: Content is protected !!