Preview Copy Rujukan Penerbit Rancangan B41 / B29

Preview Copy Exam Online Penerbit Rancangan B41 / B29

Sekiranya dipanggil ke exam Penerbit Rancangan B41 atau B29 pada tahun ini. Seperti yang tuan / cikpuan maklum, tarikh exam ialah pada 26 Januari, bermula jam 08.00 MLM – 9.15 MLM.

Saya layak duduk kedua-dua exam B41 dan B29? Camna tu?

Kalau begitu, pilih salah satu sahaja. Tuan / cikpuan tidak perlu menduduki kedua-duanya. Kami cadangkan tuan / cikpuan duduk exam Penerbit Rancangan B41.

Apakah persediaan yang perlu saya buat?

Persediaan yang tuan / cikpuan perlukan adalah :
1. Baca himpunan pelbagai nota ringkas
2. Buat puluhan contoh soalan (dan contoh jawapan)
3. Tahu dengan jelas huraian format 2018
4. Maklum pecahan seksyen exam ini

Tapi saya tengah kalut sekarang ni. Tolongg saya..

Semua Calon lain juga Sedang KALUT! Tapi serius, ramai yang mencari nota dan rujukan untuk exam online Penerbit Rancangan 26 JANUARI ini. Tuan / cikpuan kira bertuah sebab dipanggil oleh pihak SPA untuk exam ini. Exam Penerbit Rancangan Gred B41 dan B29 mempunyai skop peperiksaan yang sama. Menurut maklumat yang kami terima, pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) memberikan kenyataan yang peperiksaan untuk kedua gred ini adalah setara. Jika dipanggil ke mana-mana exam, hanya hadir salah satu exam sahaja.
Tapi tuan / cikpuan tahu kan, apa pun peperiksaan di bawah SPA, calon yang dipanggil adalah seluruh Malaysia. Jumlahnya tuan / cikpuan boleh agak. RAMAI YANG AMAT! Tapisan akan dilakukan di banyak stage sebelum anda boleh menjawat jawatan Penerbit Rancangan.
Tuan / cikpuan kena LULUS exam online ini. Mungkin kali ini rezeki tuan / cikpuan. Di sebalik ribuan calon yang memohon, tuan / cikpuan terpilih untuk dipanggil ke sesi exam 26 Januari ini. Tapi jangan berbahagia dulu, sebab sebenarnya tuan / cikpuan baru melalui STAGE #1. Tapisan ujian Online. Masih ada 2 STAGE lagi sebelum tuan / cikpuan boleh menjawat jawatan kerajaan ini!

4 Sebab kenapa anda WAJIB lulus tahun ini!

# Calon yang memohon di SPA terlalu ramai. Jika tuan / cikpuan GAGAL tahun ini, tahun depan belum tentu tuan / cikpuan akan dipanggil lagi.
# Kemungkinan besar format ambilan akan berubah dengan pertukaran Pengerusi SPA yang baru (peperiksaan tahun 2013/14 Pengerusi SPA adalah Tan Sri Mahmood Adam, tahun ini di bawah Pengerusi SPA yang baru).
# Kalau mengikut pengalaman kami, format exam online JANUARI 2018 ini adalah yang paling mudah sepanjang 2 tahun ini. Calon selalu sangkut pada SEKSYEN MATEMATIK. Tapi format kali ini tiada lagi seksyen ‘killer’ ini. Lega.
# Kadar kesukaran tapisan lebih ketat berbanding sekarang (sebelum ini temuduga terus kepada jawatan, sekarang tidak terus jawatan, anda akan di bawa ke sesi ‘Accessment Center’ dulu). Mungkin sesi akan datang tapisan lain pula yang wujud. Pastinya lebih sukar untuk dilepasi.
Jadi kalau tuan / cikpuan dipanggil ke exam online ini dan berazam untuk lulus, kami cadangkan untuk membuat persiapan rapi dengan Pakej Rujukan Khas Penerbit Rancangan B41 / B29. Rujukan ini sesuai digunakan untuk kedua-dua gred B41 dan B29. Mengandungi format terkini – 2018 (yang hanya mempunyai 2 seksyen sahaja). Seksyen A – Pengetahuan Am dan seksyen B – Ujian Psikometrik.

http://infotambahan.com/penerbit/48

>> Beli rujukan lengkap Penerbit Rancangan <<

Tapi jangan percaya cakap saya. Sebaiknya, elok tuan / cikpuan download dahulu preview copy rujukan ini sebelum membuat keputusan muktamad.

>> Download preview copy Penerbit Rancangan <<

P/s : Mohon tuan / cikpuan sudi share post ini melalui mana-mana button di bawah. Moga kebaikan hati tuan / cikpuan dibalas Allah SWT dengan sesuatu yang lebih baik. Amin..

Disclaimer :

Tim BlogTipsKerjaya tiada kaitan dengan pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) atau JPA. Apa yang Tim BlogTipsKerjaya sediakan adalah bantuan persediaan calon untuk menduduki peperiksaan online. Soalan yang disediakan bukan soalan bocor, bukan soalan ramalan juga bukan soalan sebenar peperiksaan. Ianya lebih kepada contoh soalan untuk memudahkan persediaan calon dilengkapi bersama nota-nota persediaan. Ia masih memerlukan daya usaha yang keras dan kesungguhan calon itu sendiri untuk lulus.

Leave a Comment

error: Content is protected !!