Perubahan Format Terkini Exam Online PTD 2021

Jika anda dipanggil exam PTD M41 pada 8 Julai 2021. Sila tumpukan perhatian dan hadam post kali ini betul-betul!

Perubahan format terkini exam online PTD 2021

Jika anda ingat, exam PTD M41 tidak diadakan pada tahun 2018. Last exam ialah pada November 2017.

Alhamdulillah pengambilan kadet PTD M41 dibuat utk tahun 2020 dan sekali lagi tahun ini, 2021.

Untuk maklumkan, kali ini jumlah calon yang dipanggil lebih kurang tahun 2020 juga. Sekitar 65 000 calon! Macam? Ada can dapat jawatan ni tak?

1. Format peperiksaan kali ini mengalami perubahan besar.

Seksyen exam PTD M41 kali ini berubah. Ada penambahan Seksyen baharu. Dahulu hanya ada dua Seksyen. Pada 2021 ini – Seksyen A ialah Pengetahuan Am, Seksyen B ialah Daya Menyelesaikan Masalah dan Seksyen C – English Section (merangkumi Kefahaman dan Grammar).

Ia baharu diperkenalkan dalam exam online jawatan Gred 41 bagi Negeri Terengganu baru-baru ini. Dan dalam dua lagi exam dalam tahun ini juga. Saya pun dah lupa yang mana satu.

Aduh.. Ini masalah serius ni. Jadi apa pula penyelesainya? Bacalah di bawah.

2. Komponen bantuan peperiksaan PTD 2021

Istimewanya, kali ini, komponen yang terkandung dalam rujukan PTD M41 2021 ditambah menjadi 10 komponen. Komponen-komponen ini termasuklah komponen utama (at least 180 pages), komponen self esteem, komponen template resume, komponen rujukan pantas temuduga, komponen pakaian temuduga dan ape lagi ek? Lupa dah.

Anda semaklah sendiri di pautan Pakej Bantuan Exam PTD 2021 ini. Ini merupakan penambahbaikan yang drastik berbanding rujukan PTD yang dijual tahun-tahun sebelum ini. Maksudnya, pembelian oleh calon kali ini lebih berbaloi.

Terutama penambahan komponen X-tra Seksyen A, X-tra Seksyen B dan X-tra Seksyen C! Dapatkan segera bantuan persediaan PTD ini sementara jualan masih dibuka. Jualan dibuka 4 hari lagi sebelum ditutup jualannya (klik link di bawah).

Rujukan Dan Perubahan format terkini exam online PTD 2021

Baca juga: Cara semudah ABC lulus exam PTD M41

Nota: Saya kalau boleh dah tak nak promote pakej rujukan PTD M41 ni, sebab sibuk dengan tugas-tugas hakiki dan urusan bisnes. Memang tak sempat der. Tapi disebabkan ada masa senggang ckit sementara tunggu waktu nak sahur ni.

Lagi pula rasa tanggungjawab terhadap subscriber blog ini yang tersayang dan rasa setiakawan terhadap (owner produk ni), saya maklumkan juga la mengenai hal ni walaupun dah last-last minit camni. Harap adalah yang mendapat manfaatnya. Terima kasih, mohon maaf dan selamat menjalani ibadah puasa.

Leave a Comment

error: Content is protected !!