44 Faktor Kegagalan Dalam Temuduga Kerja

faktor atau sebab kegagalan dalam temuduga kerja

44 Faktor Kegagalan Dalam Temuduga Kerja | Gagal dalam temuduga kerja memang kenangan pahit. Ia menjadi memori yang mahu anda lupakan dengan segera. Sia-sia segala penat lelah dan susah payah belajar bertahun-tahun. Berhempas-pulas menyiapkan tugasan yang diberi. Tidak tidur semalaman kerana menyiapkan assignment.

Bahkan, Sampai anda terpaksa tidur di lab. Ada pula yang hingga terlelap di bilik kuliah akibat keletihan melampau. Itu belum kira pinjaman PTPTN yang terpaksa anda dan keluarga tanggung. Jumlahnya boleh jadi belasan hingga berpuluh ribu. Bagi yang lain (banyak kes terjadi, biasanya mereka yang belajar di IPTS), ibu atau bapa terpaksa mengambil pinjaman bank untuk menampung keperluan pengajian anda. Sampai sekarang, mereka masih membayar loan tersebut bagi pihak anda. Begitu azabnya. Dan begitu besar pengorbanan mereka terhadap anda.

Gagal dalam temuduga boleh menjejaskan masa depan anda. Membuat masa depan jadi terasa gelap. Paling teruk, ia menghancurkan harapan ‘cinta hati’ anda dan memusnahkan impian tinggi menggunung keluarga terhadap anda.

Amaran: Anda berpotensi GAGAL sebanyak 74.6% dalam temuduga kerja selepas ini, jika anda tidak ambil peduli.

Mahukah anda kalau kami berikan kupasan ringkas mengenai 44 faktor yang mendorong kegagalan dalam apa-apa jua temuduga kerja. Tidak kira temuduga di sektor awam mahu pun swasta. Sekiranya anda tidak mengetahui faktor mengagalkan ini, anda pasti akan buat dan buat lagi. Sebab itulah, ada di kalangan calon yang sudah menduduki sesi temuduga sampai lima kali pun masih juga gagal!

Tahukah anda, setiap calon hanya ada 25.4% saja peluang lulus jika tanpa persiapan yang betul, (sumber: SPA). Ini bermakna, peluang anda GAGAL dalam temuduga terbuka luas.

Mari bermain dengan angka-angka. Menurut Portal SPA, pada 2009, sebanyak 1 527 070 (1.52 juta) permohonan diterima. Ini merangkumi semua jenis kumpulan jawatan. Dan daripada jumlah itu, bilangan calon yang hadir ke temuduga adalah seramai 199 660 orang. LULUS temuduga dan seterusnya dilantik hanya 50 756 calon sahaja!

Itu angka lama. Agaknya berapa yang memohon tahun 2017, berapa yang dipanggil temuduga dan berapa pula yang lulus lalu dilantik? Berita baik, anda boleh merendahkan peratus gagal temuduga ini dengan mengelakkan 44 FAKTOR GAGAL TEMUDUGA berikut untuk jaminan masa depan anda yang lebih cerah, lebih ceria, lebih kaya dan lebih bahagia.

Kami perkenalkan.. 44 Faktor Kegagalan Dalam Temuduga Kerja

faktor atau sebab kegagalan dalam temuduga

(eBook ini setebal 31 mukasurat dan dalam format pdf)

Bagaimana mendapatkannya? Berapa harga eBook ini?

eBook ini memang berharga dan padat dengan informasi. Sepatutnya kami jual. Sepatutnya..

Tapi untuk masa terhad, kami berikan secara percuma saja. Tiada sebarang caj dikenakan. Harapan kami, dengan mengetahui faktor-faktor ini, anda tidak gagal lagi. Lagipun tujuan utama blog ini diwujudkan adalah untuk membantu seramai mungkin pembaca untuk mendapat pekerjaan pertama mereka. Dari situlah datangnya nama Blog Tips ‘Kerjaya’ itu..

Tapi, kami berhak menarik balik pemberian percuma ini pada bila-bila masa. Ia tidak akan free selama-lamanya. Mungkin kami akan tambah topik, tambah mukasurat, tambah maklumat penting dan menjualnya semula.

Sementara masih sempat, isi nama dan emel di bawah kemudian klik daftar. Kita akan hantar.. 🙂

Download eBook 44 Faktor Kegagalan Dalam Temuduga Kerja

Jangan lupa, hantar sekali ‘8 Senjata Rahsia’ lulus temuduga tu melalui emel saya..

Oh.. ya, bukan setakat 44 faktor kegagalan saja.

Untuk memastikan peluang anda lulus temuduga lebih tinggi, anda juga akan didedahkan dengan:

#1. Kontrak perkhidmatan _______ dan Akta _______ .

#2. Contoh soalan _______ dalam semua temuduga.

#3. Cara menghadapai temuduga jenis _______, _______ dan berkumpulan.

#4. Kenapa penemuduga tanya soalan _______?

#5. Teknik dan _______ temuduga.

#6. Kepentingan ‘tindakan-tindakan _______ _______’ dalam sesebuah temuduga.

#7. Bahaya maklumat palsu dalam _______ .

#8. Tiga jenis temuduga (jenis skrin, _______ dan _______).

Lapan senjata rahsia‘ ini akan kami hantarkan melalui beberapa siri emel terus ke dalam inbox anda. Senjata-senjata rahsia ini amat mustahak untuk anda dan akan kami kupas satu-persatu.

Masuk nama, masuk emel dan klik butang ‘daftar’. Dan 3 – 5 minit kemudian, link pengesahan pendaftaran akan kami hantar melalui emel. Jangan lupa klik link pengesahan tersebut ya..


Download eBook 44 Faktor Kegagalan Dalam Temuduga Kerja

Jangan lupa, hantar sekali ‘8 Senjata Rahsia’ lulus temuduga tu melalui emel saya..

Tanam ini dalam minda – jangan fikir kemahiran menghadiri temuduga adalah bakat semulajadi. Ia datang sendiri dan tidak perlu susah-suah belajar. Pada hari yang ditetapkan anda datang ke pusat temuduga dan semuanya berjalan lancar.

Perkiraan seperti itu tidak salah tapi tidak juga betul sepenuhnya. Tapi jangan sekali-kali fikir begitu.

Seperti namanya – temuduga ialah sejenis kemahiran dan apa-apa jua cabang kemahiran, anda mesti pelajari. Cara belajar kemahiran temuduga ini ada dua:

1. Cara Mudah – Dipanggil temuduga. Tunggu tarikh sampai dan duduk temuduga dulu tanpa pesediaan, gagal dulu dan kemudian ambil teladan daripada kegagalan tersebut. Apa yang salah aku buat? Dimana silapnya? Kenapa jadi begini? Dan lain-lain persoalan pun anda analisis sendiri.

2. Cara Sukar – Ambil pengajaran daripada mereka yang gagal dan mereka yang lulus daripada temuduga-temuduga terdahulu. Elakkan kesilapan-kesilapan. Buat persediaan. Buat simulasi temuduga. Mempertajamkan skill berkomunikasi. Ini biasanya melibatkan kos atau wang komitmen untuk membeli panduan atau rujukan temuduga yang bagus.

Salah satu yang terbaik boleh kami cadangkan ialah panduan lulus temuduga kerja ini. Cara 1 memang mudah dan murah sebab tak perlu keluarkan apa-apa kos. Anda jimat beberapa ringgit di situ, tahniah. Paling-paling hanya gagal dalam satu temuduga saja. Apa masalahnya?

Tapi ingat, ketika anda gagal tersebut, calon lain LULUS itu. Mereka sudah memulakan pekerjaan baru. Tinggal di tempat baru. Dan sudah mulai merancang masa depan mereka bersama yang tersayang. Pada peringkat ini, barulah anda tahu berapa jumlah sebenar kerugian anda. Bukan rugi RM40 atau RM80 (range harga kebanyakan panduan temuduga) tapi rugi segala-galanya akibat ditinggalkan oleh rakan-rakan lain yang sudah naik setingkat lagi daripada taraf hidup anda.

Tapi selepas ini, anda tidak perlu lagi teraba-raba di dalam kegelapan.

Kami beri anda 44 faktor kegagalan.

Kami beri anda nasihat berguna melalui 8 siri emel.

Kami beri anda lampu untuk menerangi masa hadapan anda.

Kami beri anda harapan.

Kami beri PERCUMA.

Apa lagi yang anda mahu dari kami..

Jadi isi nama dan isi emel anda di bawah sekarang juga :

Download eBook 44 Faktor Kegagalan Dalam Temuduga Kerja

Jangan lupa, hantar sekali ‘8 Senjata Rahsia’ lulus temuduga tu melalui emel saya..

Leave a Comment

error: Content is protected !!