Nota Rujukan Exam PTD Sesi Julai 2021

Nota rujukan exam PTD sesi Julai 2021. Saya sudah cuba mengintai-intai di portal rasmi SPA beberapa hari ini. Manalah tahu kalau-kalau pautan semakan panggilan ke peperiksaan bertulis PTD M41 untuk sesi 2021 ini sudah ada.

Nota rujukan exam PTD sesi Julai 2021

Dan nampaknya sudah ada. Sila semak nama, tarikh dan tempat anda menduduki exam PTD melalui pautan semakan exam PTD yang kami kongsikan ini..

Kalau mengikut jadual peperiksaan rasmi daripada SPA dan juga kalau berdasarkan emel / SMS panggilan yang dikeluarkan, exam PTD M41 akan berlangsung pada 8 Julai 2021 ini.

Jadi kepada pembaca Blog Tips Kerjaya yang sudah menerima panggilan, tahniah kami ucapkan. Pasti ketika ini sedang sibuk ke hulu ke hilir untuk mencari bahan-bahan rujukan.

Seperti yang dimaklumi, exam ini merangkumi 3 seksyen. Seksyen A, B dan C. Seksyen A ialah Pengetahuan Am mengandungi 50 soalan. Seksyen B pula Daya Menyelesaikan Masalah atau juga dipanggil seksyen matematik. Ini ada 40 soalan keseluruhan. Manakala, seksyen C pula dikenali sebagai Kefahaman Bahasa Inggeris. Dalam ni adalah 30 soalan sahaja. Tak banyak kan? Tapi amat mengelirukan!

Jangan bimbang jika anda masih tidak jelas dengan seksyen-seksyen yang disebutkan itu. Itu adalah perkara normal untuk sesiapa saja yang baru pertama kali menduduki exam PTD gred M41 ini. Jangan panik..

Di pasaran online kini terdapat satu pakej lengkap yang ditulis khas untuk calon-calon exam PTD ini. Ia dipanggil sebagai – Nota Rujukan Exam PTD Sesi Julai 2021! Segala apa sahaja yang anda perlu tahu mengenai exam ini ada dibincangkan. Tidak ada satu pun yang tertinggal atau tercicir.

Tapi jangan pula salah faham, ia bukan soalan bocor. Bukan. Itu memang mustahil untuk diperolehi.

Dari penerangan seksyen, contoh soalan, contoh jawapan, nota tentang isu-isu semasa, esei BI dan esei BM semuanya ada di dalam pakej Nota Rujukan Exam PTD Sesi Julai 2021 ini.

Pendek kata, anda dapatkan pakej ini bermakna anda sudah 60% bersedia berbanding orang lain. Manakala 40% itu pula adalah terpulang kepada keyakinan dan kebolehan diri anda sendiri.

Malah di dalam pakej ini juga terkandungnya dua buah eBook yang mampu meningkatkan keyakinan diri anda yakni ‘eBook Low Self-Esteem’ dan ‘eBook Tingkatkan Keyakinan Diri’. Memang berbaloi untuk dimiliki.

Adakah anda terlibat dengan peperiksaan online Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 8 Julai 2021 ini?

Nota rujukan exam PTD Versi 2021

Untuk koleksi lengkap contoh-contoh soalan beserta skema jawapan (termasuk jalan kira), anda digalakkan mendapatkan rujukan nota rujukan exam PTD sesi Julai 2021 di bawah.

Rujukan nota rujukan exam PTD sesi Julai 2021
Beli Rujukan contoh Soalan Daya Menyelesaikan Masalah Penolong Jurutera JA29

Atau,

Anda mungkin mahu membaca terlebih dahulu dan memahami cara semudah ABC lulus exam online PTD M41 Dah tahu belum? Kalau belum. Elok baca cepat!

MENGENAI RUJUKAN PEGAWAI TADBIR Dan DIPLOMATIK M41

Secara ringkas, rujukan Pegawai Tadbir dan Diplomatik M41 ini mengandungi perkara-perkara berikut:

Rujukan persediaan exam online ini disusun khas mengikut format exam 2021 yang jauh berbeza dengan format 2017-2018

Dah tolong ramai calon lulus sebelum ini dan tahun ini kami doakan giliran anda pula!

Contoh soalan & cara penyelesaian setiap soalan. Jadi anda boleh dapat idea jelas apa dan bagaimana soalan ditanya. Tak perlu blurrr lagi!

Nota-nota ringkas Pengetahuan Am. Tajuk-tajuk yang menjadi soalan lazim penilaian Seksyen Pengetahuan Am SPA. Buat apa study topik-topik yang tak pernah ditanya dalam exam SPA? Study yang pernah ditanya jer! Kami tunjukkan.

Semua maklumat yang terkandung didalamnya adalah ilmu dan informasi yang benar dan tepat, yang dikumpul dan dihimpunkan daripada pengetahuan serta pengalaman calon-calon yang telah pun berjaya dalam peperiksaan online Pegawai Tadbir Diplomatik M41.

Inilah satu-satunya rujukan dan panduan yang boleh anda gunakan untuk mencapai impian menjawat jawatan di sektor awam.

Berikut adalah apa yang anda akan miliki sekiranya mendapatkan nota rujukan exam PTD sesi Julai 2021 ini :

  • Panduan lengkap yang menyentuh semua bahagian yang perlu dijawab oleh calon-calon exam Pegawai Tadbir Diplomatik M41.
  • Huraian secara terperinci Seksyen A, B dan C Peperiksaan online Pegawai Tadbir Diplomatik M41.
  • Contoh soalan peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik beserta skema jawapan untuk memudahkan ulangkaji pantas.
  • Nota khas matematik merupakan satu komponen dalam pakej ini yang bakal membantu anda!

Leave a Comment

error: Content is protected !!