Panduan Peperiksaan Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara A29

Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29

Panduan Peperiksaan Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara A29. Terkini, SPA baharu sahaja mengeluarkan panggilan kepada calon-calon yang layak menduduki exam online Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29. Anda dipanggil tapi masih blurr apa nak buat?

Nota: Ini adalah post lama. Kami jemput anda membaca post terbaru kami mengenai panduan khas menduduki peperiksaan online Contoh Soalan Pegawai Kawalan Trafik Udara A41 dan A29.

Sebelum ini, exam ini ditadbir secara bertulis. Namun kini, peperiksaan untuk jawatan Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29 dilaksanakan secara online oleh pihak SPA.

Tapi saya dipanggil untuk jawatan Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A41? Oh.. No problem. Anda boleh baca post kami yang ini pula, khas untuk yang dipanggil ke exam online Pegawai Kawalan Trafik Udara A41.

Tapi sebelum tu, jika anda masih teraba-raba di dalam gelap, masih tercari-cari rujukan, nota-nota padat pelbagai topik, contoh-contoh soalan, skema jawapan dan latih tubi untuk menghadapi exam bagi kedua-dua jawatan ini.

Kami cadangkan anda tinggalkan nama dan emel dalam borang di bawah. Kami akan hubungi anda semula untuk memaklumkan dimana dan bila anda boleh dapatkan bantuan persediaan yang komprehensif tersebut. Jualan rujukan tersebut masih belum dibuka kepada umum. Bila da ‘on‘ serta merta kami bagi tahu anda. Daftar sebagai waiting list dulu di bawah.

Baca juga: Soalan Daya Menyelesaikan Masalah Penolong Pegawai Penguatkuasa KP29

[Update 02 Oktober 2017] – Mohon maaf. Jualan Pakej Rujukan Exam Online Pegawai Kawalan Trafik Udara A41/A29 sudah tidak dibuka buat sementara! Jualan sudah ditutup – Download Preview Copy Kawalan Trafik Udara (KLIK)

Makluman :

Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A41 akan dijalankan secara serentak dengan Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29.

Jadi, bagi calon-calon yang layak menduduki kedua-dua peperiksaan ini, anda hanya perlu menduduki satu (1) peperiksaan sahaja iaitu Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A41.

Info tambahan : Peperiksaan Pegawai Pembangunan Masyarakat S41 JKM

Semua calon akan menduduki peperiksaan pada sesi dan masa yang sama, iaitu pada 03 Okt 2017, bermula pada jam 8:00 malam hingga 9:40 malam.

Pada kali ini, exam online ini dibahagikan kepada dua seksyen utama;

Seksyen A : 08:00 PM – 08:40 PM
Seksyen B : 08:55 PM – 09:40 PM

Huraian seksyen A dan B untuk exam ini akan kami kemaskini kemudian, jadi sila bookmark blog ini terlebih dahulu untuk memudahkan anda kembali ke sini nanti.

Baca juga: Soalan Daya Menyelesaikan Masalah Akauntan WA41

Bagaimanapun, untuk rujukan awal anda boleh baca panduan umum cara menduduki peperiksaan online yang kami tulis sebelum ini.

Leave a Comment

error: Content is protected !!